Budyn jagodowy 40g Celiko
Smaczny budyń jagodowy bez dodatku cukru.
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.
Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Z sokiem owocowym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Budyń o smaku jagodowym 40g Celiko
Produkt bezglutenowy
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego)
Budyń o smaku jagodowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.
Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza |
w 100 g budyniu w proszku |
W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% |
Wartość energetyczna: |
1458 kJ / 348 kcal |
575 kJ / 137 kcal |
Tłuszcz: |
0,1 g |
2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0 g |
1,6 g |
Węglowodany: |
86,6 g |
24,5 g |
w tym cukry: |
1,2 g |
16 g |
Białko: |
0,3 g |
4 g |
Sól: |
0,04 g |
0,13 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
- Certyfikat
- Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa
- Cechy dodatkowe
- Wegańskie
Wzbogacone sokiem owocowym - Produkt nie zawiera
- Glutenu
Konserwantów
0312
Zobacz także