Budyn  jagodowy 40g Celiko

Budyn jagodowy 40g Celiko

Smaczny budyń jagodowy bez dodatku cukru.

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.

Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.

Z sokiem owocowym.

Świetnie nadaje się do wypieków.

39
1,25 zł
Brutto

  • Wysyłka: 1-2 dni robocze
  • 14 dni na zwrot
  • Darmowa dostawa od 99 zł
Płatności i dostawa
regulamin sklepu internetowego
 

Budyń o smaku jagodowym 40g Celiko

Produkt bezglutenowy

Sposób przygotowania:

  • Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  • Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego)

Budyń o smaku jagodowym w proszku. Produkt bezglutenowy.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.

Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza

w 100 g budyniu w proszku

W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%

Wartość energetyczna:

1458 kJ / 348 kcal

575 kJ / 137 kcal

Tłuszcz:

0,1 g

2,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

0 g

1,6 g

Węglowodany:

86,6 g

24,5 g

w tym cukry:

1,2 g

16 g

Białko:

0,3 g

4 g

Sól:

0,04 g

0,13 g

Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.

Certyfikat
Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa
Cechy dodatkowe
Wegańskie
Wzbogacone sokiem owocowym
Produkt nie zawiera
Glutenu
Konserwantów
Celiko
0312

Zobacz także

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Potrzebna pomoc?

Produkt dodany do przechowalni